Heimwee naar Indonesië: mijn geboorteland

Toba meer sumatra in Indonesië

Yes, ik zit in het vliegtuig! Ik ben onderweg naar Indonesië. Het toestel is net de Indische oceaan voorbij gevlogen, en vliegt nu boven het eiland Sumatra. Nog een paar uurtjes boven de wolken en dan zet ik mijn voeten weer op de Indonesische bodem. Vanuit het vliegtuigraampje zie ik de contouren van het gigantische eiland grenzend aan de blauwe oceaan. Hierna passeren we de Straat Sunda waar je de vulkanen Krakatau en Anak Krakatau uit de zee ziet rijzen. En dan zetten de piloten de landing in…

Was het maar waar. Door de mondiale coronacrisis en alle maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, vallen mijn plannen in het water. Op dit moment is het zorgen dat jij en je geliefden niet besmet raken prioriteit nummer één. Ik hoop dat we allemaal heel spoedig ongeschonden door deze crisis heen kunnen komen.

op een bruiloft in pematang siantar in Indonesië

Wat wel waar is, is dat ik op dit moment al in Indonesië had moeten zijn. Ik had al een vakantie van gepland. Mijn leidinggevenden waren zo lief om zonder aarzelen de kalender erbij te pakken. Met een beetje passen en meten gaven ze mij ruim 3 weken vrij, ondanks de verwachte drukke periode op het werk.

Dit was mijn plan om te doen in Indonesië

Er is voorlopig dus geen reis en geen vakantie. Nu blijft het nog even bij dromen en mijmeren op betere nieuwe tijden. Ik heb mijn reisplannen niet in de ijskast gezet, ik heb een lijst gemaakt van de plaatsen die ik in Indonesië wil gaan bekijken en de route uitgezet.

een dorp in Indonesië

Ik had jullie op een rondreis door Java en Sumatra mee willen nemen. Mijn reis begint bij Jakarta. Hier zou ik meerdere nachten overnachten voordat ik de plaatsen op West Java zou gaan bezoeken. Daarna Midden Java en Yogyakarta. Vervolgens zou ik de binnenlandse vlucht nemen naar Medan op Sumatra.

Vanaf Medan zou ik afwisselend per bus of gehuurde auto naar West Sumatra reizen. Maar eerst zou ik deze, voor mij persoonlijk, erg belangrijke stad nog eens goed bekijken. Ik zou mijn oude school- en studievrienden bezoeken, dat heb ik hen nog zo vaak beloofd namelijk. Onderweg zou ik stops maken in onder andere de stad Siantar,  mijn geboortedorp Pagarbatu en het Toba Meer.

Maar dat blijven voorlopig plannen en dromen. En ondertussen groeit de heimwee…

sate eten in Indonesië

Staat een reis naar Indonesië ook in je verlanglijstje?


Handige website


Dit artikel bevat affiliatielinks. Voor informatie klik hier.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?