Welkom op Satu Dua Tiga: dé blog om Indonesië te ontdekken

welkom op Satu Dua Tiga, de blog over Indonesië

Hai, hallo. Selamat datang di blog saya, Satu Dua Tiga. Welkom op mijn blog. Vanaf nu neem ik je iedere week even mee op bezoek in Indonesië. Ben je daar nog nooit geweest? Dan laat ik je via deze blog kennis maken met de adembenemende Indonesische natuur, rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijk ook de welbekende Indonesische keuken. Hopelijk maak ik je zo enthousiast dat je Indonesië met eigen ogen wil zien.

Misschien weet je al het een en ander over Indonesië, en je vindt het interessant om nog meer van het land te weten te komen. Of misschien ben je wel in Indonesië geweest en vind je het land zo mooi en fascinerend dat je er nog veel meer van wilt weten. In dat geval ben je hier zeker aan het goede adres.

Wie ben ik?

Ik ben zelf geboren en getogen op eiland Sumatera, Indonesië. Tot mijn middelbare school heb ik in Pematang Siantar gewoond, simpelweg door ons Siantar genoemd. Een leuk, middelgrote stad in de provincie Noord Sumatera. Daarna ben ik voor mijn studie leraar geschiedenis verhuisd naar de hoofdstad van de provincie, de miljoenenstad Medan. Medan is ook de grootste stad op het eiland en de derde stad van Indonesië, na Jakarta en Soerabaja. Daar heb ik nog 3 jaar les gegeven op de christelijke scholengemeenschap Kalam Kudus, voordat ik op mijn 25ste in Nederland ben komen wonen.

Waarom ik Satu Dua Tiga heb opgericht

Met Satu Dua Tiga wil ik je kennis laten maken met heel veel aspecten over Indonesië. Mijn doel is om mijn bijdrage te leveren om Indonesië aan een breder publiek te presenteren en zodoende mensen te stimuleren om Indonesië als reis- en vakantiebestemming te kiezen. Mijn achtergrond als een rasechte Indonesische dochter, mijn passie, liefde en de kennis over mijn geboorteland stellen mij in staat om jullie van zo veel mogelijk informatie te voorzien in mijn blogs.

Bekende en mooie plaatsen komen natuurlijk aan bod, maar je gaat ook minder bekende plaatsen ontdekken waar geen massa toerisme te vinden is. Ook de geschiedenis, spannende legendes en mythes passeren de revue. Achter ieder object of plaats schuilt immers altijd een verhaal.

Bovendien laat ik je ook kennis maken met de Indonesische taal, de Bahasa Indonesia. En natuurlijk neem ik je ook mee in het dagelijkse gebruiken en gewoonten van verschillende bevolkingsgroepen die Indonesische cultuur zo mooi en rijk maken. En het eten dan? Jazeker, tussen die verhalen door komen ook lekkere recepten voorbij die je zelf thuis kunt uitproberen. Simpel maar lekker. Uiteraard geef ik jullie ook tips en weetjes over wat en waar je in Indonesië lekker kunt eten en waar de locals graag komen.

Ondanks dat ik al heel lang in Nederland woon en helemaal ingeburgerd ben, voel ik me zodra ik een voet op Indonesische bodem zet ook meteen op en top Indonesisch en voel me gelijk opgenomen in de Indonesische cultuur.  Ik hoop dat je na het lezen van informatie in mijn blog nieuwsgierig bent geworden om Indonesië in alle diversiteit en schoonheid zelf te willen beleven.


Handige webstes


Dit artikel bevat affiliatielinks. Voor informatie klik hier.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?