Tahu goreng: gebakken tahoe met ketjapsaus| Recept

heerlijke tahu goreng

Vegan eten is een flinke opmars aan het maken. Je ziet het aanbod de Indonesische vleesvervangers tahoe en tempé dan ook steeds toenemen in de supermarkt. Maar eerlijk is eerlijk, ze zien er niet zo uitnodigend uit als het echte vlees. Daarbij vragen veel mensen zich af hoe je in godsnaam die blokjes sojakoek klaar moet maken? Nou, het allersimpelste gerecht met tahoe is tahu goreng. Dat zijn plakjes of stukjes tahoe die je in olie bakt of frituurt.

Tahu goreng is een verzamelnaam voor alle gerechten van in olie gebakken tahoe. In Indonesië kun je nauwelijks bijhouden welke lekkere gerechten je kunt maken met gebakken tahoe. Zo veel zijn het er. Je kan het eten als hoofdgerecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sambal goreng tahoe, gado gado of sajoer lodeh. Maar ook als snack of tussendoortje zijn de mensen in Indonesië gek op gebakken tahoe.

De tahoe van dit recept kan je eten als hoofdgerecht om het vlees te vervangen of als bijgerecht om je Indonesische maaltijd iets extra’s te geven. Maar je kan van de tahoe natuurlijk ook gewoon genieten zoals mensen in Indonesië het doen. Simpelweg als snack dus.

De tahoe eet je met sambal kecap. Het is een saus met zoete sojasaus (ketjap manis) die je zelf kan maken. Het recept vind je in een andere blog, omdat deze sambal bij andere gerechten zoals de saté, gebakken vlees of bij de barbecue ook erg lekker is.

Dit heb je nodig om tahu goreng te maken (voor 3 tot 4 personen)

  • 1 blok {500 gram) tahoe. Kan ook meer of minder zijn
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • sambal kecap (zie het recept in aparte blog)

Verder nodig

Wok
Goede wokspatel

ingrediënten voor tahu goreng

En zo maak je het

  1. Snijd de tahoe in plakjes van ongeveer 1,5 cm dikte.
  2. Doe de olie in de pan en breng deze op temperatuur. De olie moet genoeg zijn om de tahoe onder te dompelen.
  3. Bak de tahoe goud bruin.
  • Bestel je boodschappen voor dit recept ook makkelijk online,

Serveertip tahu goreng

Serveer tahu goreng samen met de sambal kecap. De tahoe past werkelijk overal bij als bijgerecht. Om het te eten kan je de tahoe in de saus dippen of schep je de saus op de tahoe. De ketjapsaus geeft een rijke smaak aan de tahoe. En als je geen dierlijk vlees eet is deze gebakken tahoe natuurlijk een uitstekende vleesvervanger.

Selamat makan!


Handige websites


DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

1 2

Dit artikel bevat affiliatie links. Voor meer informatie klik hier.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?