Bijzonder teamuitje Indonesisch koken

Bijzonder teamuitje Indonesisch koken met SNS Bank

Afgelopen vrijdag hebben we een wel (voor mijn gevoel dan) heel bijzonder teamuitje Indonesisch koken workshop mogen geven op onze locatie in Weert. Voor mij heel bijzonder omdat onze gasten medewerkers van de SNS Bank waren, waar ik vorig jaar nog werkte. Ze waren dus mijn oud collega’s met wie ik zo nu en dan nog contact onderhoud. SNS Bank is de enige grote bank waar je nog zonder afspraak binnen kunt wippen voor een vraag of hulp bij al jouw bankzaken.

De groep heeft voor extra uitgebreide workshop gekozen, dat betekent 10 soorten gerechten koken in tijdbestek van 2 tot 2,5 uur. Met name de rendang koken duurt altijd heel lang, want het rundvlees moet je op een gegeven moment langzaam laat inkoken zodat het vlees zacht en mals wordt. Maar ze hebben hun best gedaan en alle gerechten waren vrijwel op tijd klaar.

Het bijzondere teamuitje Indonesisch koken: ode aan mijn oud collega’s…..

Inmiddels werk ik al ruim een jaar niet meer bij de SNS Bank, maar voor mijn gevoel ben ik nooit echt weg geweest. Het komt waarschijnlijk door de laagdrempeligheid van de bank zelf waarbij je dan even binnen kunt stappen om goedendag te zeggen. Bovendien ben ik al heel lang een zeer tevreden klant. Ik was dan ook hartstikke blij toen ik mijn oud collega’s de keuken zag binnenwandelen. Er werd warm begroet met knuffel en wangkussen, zo vertrouwd weer. De kooksessie was heel gezellig en toen we aan tafel zaten te eten voelde het alsof we samen gingen uiteten, maar dan zonder andere gasten. Gezellig als vanouds, de grappen vlogen heen en weer en er werd heel veel gelachen.

Paul, ‘onze’ manager is een bijzonder mens met een goed hart op de goede plek. Op hem kun je rekenen. Annemarie is mijn eerste leermeester tijdens mijn inwerkperiode. Achteraf besef ik hoe vermoeiend het voor haar moet zijn geweest om al mijn vragen te beantwoorden. Brian is altijd lief, geduldig en attent. Met hem sparde ik over commerciële kansen. Wat kunnen we verkopen aan deze klant? Maar we hebben ook veel persoonlijke verhalen met elkaar gedeeld, zoals de struggles in het leven waar iedereen wel eens mee te maken krijgt. Willy stelt je altijd op je gemak met haar rustige uitstraling. Hannie is hét gezicht van de SNS winkel in Weert. Ze schiet graag te hulp, maar wijst je fouten ook aan, wel zo fijn. Sandra is iemand bij wie je werkelijk met alle hulpvragen terecht kunt en ze reageert altijd razendsnel. En Carla is natuurlijk dé vakkundige financiële vrouw. Bij haar kun je terecht met al je vragen over hypotheken, pensioen of vermogen. Kortom, ze zijn allemaal geweldige mensen.

…en ‘nieuwe collega’s’

Er waren ook twee nieuwe collega’s die ik nog niet eerder heb ontmoet. Enrico (schrijf ik het goed?) is een hele aardige en toffe jonge gast. Hij was heel nieuwsgierig en zijn Zuid-Amerikaanse opgewektheid matchte helemaal met mijn Batakse enthousiasme. We hebben dan ook veel gepraat tussen het koken door over Indonesië en zijn wens om er een keer op vakantie te gaan. De andere collega en de jongste van allemaal was Ernes. Hij heeft nog nooit gekookt maar stond de hele avond rendang te roeren, en hij deed het echt goed. Ernest heeft de hele dag niet gegeten en gedronken, omdat hij de ramadan vierde. Op een gegeven moment kreeg hij heel erge honger. Tja, begrijpelijk dat je lege buik harder ging schreeuwen als je de dampen en die heerlijke geur van de rendang de hele tijd in je neus kreeg. Wel knap hoe hij het volhield.

Heb je ook interesse in een Indonesische kookworkshop voor de teambuildingsactiviteit van jouw bedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contactformulier, email: info@indonesischkoken.com of indonesischkokeninweert@outlook.com. Bellen of whatsapp: 0643418702.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?