Verjaardag vieren met een Indonesische kookworkshop

verjaardag vieren met Indonesische kookworkshop

Onlangs hebben we een een leuke verjaardagsfeest gevierd op onze workshop. Een gast van ons wilde haar 60ste verjaardag vieren met een Indonesische kookworkshop. Was het mogelijk om de workshop met 17 mensen te volgen? was haar vraag. Natuurlijk was dat mogelijk. Zodoende kwam ze met vrienden en familie naar Weert om samen Indonesisch te koken. Wat een leuke grote groep.

Toen de jarige en de eerste gasten zich aanmeldden schrokken we wel een beetje. We hebben verwacht een ietwat ouder iemand met hier en daar wat grijze haartjes te ontvangen. Maar onze jarige was alles behalve oud en grijs. Ze was mooi en zag eruit alsof ze de vijftig nog niet gepasseerd heeft. En ze genoot zichtbaar van de onze oprechte compliment voor haar jeugdige uiterlijk.

Jouw verjaardag vieren met een Indonesische kookworkshop? Laat iedereen voor jouw verjaardag koken

Het feest begon met felicitaties en toosten op de jarige. Voor de gelegenheid hebben onze gasten champagne en champagneglazen zelf meegenomen. Na het toosten kreeg iedereen een korte uitleg over de recepten, het gebruik van de kruiden en de snijtechniek. Daarna werden de recepten verdeeld en dan konden ze echt beginnen met koken.

Voor deze speciale gebeurtenis in haar leven koos onze jarige voor de uitgebreide categorie. Maar omdat wij vonden dat 60 jaar een gerespecteerde mijlpaal in iemands leven is hebben we haar een kleine cadeau gegeven. Een recept uit de uitgebreide categorie hebben we omgewisseld met rendang uit de duurste categorie. En dat kon onze jarige wel waarderen. Je bent ook maar een keer 60 jaar toch?

In de keuken heerste een gezellige sfeer. Iedereen deed zijn of haar best om de lekkerste Indonesische gerechten voor de jarige te koken. Sommige maakten grappen tussen het koken door, terwijl anderen heel serieus kijken naar de recepten. Onze jarige koos ervoor om niet mee te koken. Ze liep wat rond, maakte praatjes en keek af en toe in de pan. En groot gelijk had ze, dit was haar dag. Ze had 16 mensen bij zich om voor haar te koken, toch?

En na het koken was het tijd om aan tafel te gaan. We toostten nog een keer op de gezondheid van de jarige en daarna ging iedereen zijn bord vullen. Wat hebben ze weer lekker gekookt en iedereen gaf compliment over het eten. De rendang was natuurlijk binnen no time op.

Heb je ook iets te vieren, zoals verjaardag, vrijgezellenfeest of trouwdag en wil je dit vieren met een Indonesische kookworkshop? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contactformulier, email: info@indonesischkoken.com of indonesischkokeninweert@outlook.com. Bellen of whatsapp: 0643418702.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?