Huwelijksjubileum vieren met een Indonesische kookworkshop

Waar een Indonesische kookworkshop niet geschikt voor is. Onlangs hebben we een hele leuke familie in onze keuken mogen verwelkomen. De familie was te gast om het huwelijksjubileum van opa en oma te vieren met een Indonesische kookworkshop. Ze waren namelijk alweer zestig jaar getrouwd. Een hele bijzondere mijlpaal, want eerlijk is eerlijk, er zijn nog maar weinig mensen die dat halen tegenwoordig. En nog wat bijzonderder is, ze zijn nog steeds heel erg gelukkig met elkaar. Opa zou er alles aan doen om oma gelukkig te maken, zei hij liefdevol.

Ook wij wilden er natuurlijk alles aan doen om oma(en opa natuurlijk ook) gelukkig te maken. We hebben dan ook letterlijk alles uit de kast getrokken om het gezegende echtpaar de avond van hun leven te bezorgen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we een nieuwe witte kookpan, witte serveerschalen en placemats gekocht. We willen namelijk de tafel feestelijk afdekken.

Huwelijksjubileum vieren met een Indonesische kookworkshop: we luisteren naar jullie wensen

Voor deze workshop hebben we een speciaal menu moeten samenstellen. De familie had een bijzondere wens qua menu dat niet helemaal in ons aanbod past. Opa wilde namelijk naast tempé en nasi goreng ook bouillon voor oosterse soepen, foe yong hai en babi panggang leren maken. Echt een bijzondere combinatie. De laatste twee gerechten zijn Chinees. En de bouillon voor de oosterse soepen bestaat niet echt in Indonesië.

Uiteindelijk hebben we een samenhangende menu bestaande uit sambal tempe, soto ayam, nasi goreng, babi tore met sambal kecap en sambal matah, foe yong hai en acar banjar samengesteld. Ook hebben we de familie verrast met een gerechtje erbij, opa mocht saté saus klaarmaken met de kruidenrestjes van de soto ayam. En als laatste verrassing kregen ze een extra gerecht van het huis: een zoet gerecht van banaan, kokosmelk, en palmsuiker om de workshop mee af te sluiten.

Wat een geslaagde workshop met een hele aardige familie.

Impressie van huwelijksjubileum vieren met een Indonesische kookworkshop

Heb je ook interesse in een Indonesische kookworkshop om een bijzondere dag te vieren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contactformulier, emailen: info@indonesischkoken.com of indonesischkokeninweer@outlook.com. Bellen of whatsapp: 0643418702.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?