Bezienswaardigheden Bali

ristvelden zijn beroemde bezienswaardigheden op Bali

Bali spreekt altijd tot verbeelding. Het eiland is zowel voor buitenlandse als Indonesische toeristen een favoriete vakantiebestemming. In één adem wordt Bali genoemd met mooie stranden, azuurblauwe zee en groene rijstvelden. Een beetje onterecht natuurlijk, want bezienswaardigheden op Bali zijn heel divers. En welk type vakantieganger je ook bent, dit mooie eiland zal je hart stelen.

Als je voor de eerste keer naar Bali gaat ben je natuurlijk benieuwd naar wat er allemaal op dit prachtige eiland te zien is. Daarom hebben we voor jou de voornaamste bezienswaardigheden van Bali op een rij gezet en beknopt beschreven.

Stranden

De beroemdste bezienswaardigheden van Bali waar het eiland het meest bekend van is zijn natuurlijk de prachtige stranden. Ben je liefhebber van zon, zee en strand? Dan is Bali de ultieme vakantiebestemming voor jou. Op Bali kun je lekker luieren en relaxen op stranden die behoren tot de mooiste van de wereld. Het leuke is, niet alle stranden zijn wit. Naast de hagelwitte zandstranden. vind je op Bali ook bijzondere stranden met zwart zand. Dit is te danken aan de vele vulkanen die op dit eiland te vinden zijn. De Lovina Beach in het noorden van Bali is een van de stranden met zwart zand.

Het bekendste en met de meeste faciliteiten strand van Bali is de Kuta Beach. Het strand heeft wit zand en hier en daar wat bomen die schaduw bieden. Op Kuta kun je heerlijk zwemmen, zonnebaden of surfen. Bovendien is Kuta een van de plekken op Bali waar je de mooiste zonsondergangen kunt meemaken. Kuta is een van de top bezienswaardigheden van Bali en het is er altijd druk. You hate it or you love it. Vind je de drukte niet fijn dan kun je beter kiezen voor de stranden van Legian en Seminyak. Ze liggen iets noordelijker, op een steenworp afstand van Kuta. Ze zijn even mooi als Kuta maar een stuk rustiger

Ook een heel tof maar rustig strand is de Sanur Beach. Sanur is een stadje ten zuidoosten van Denpasar. Sanur is een perfecte plek om uit te rusten en te chillen. Niet alleen de zee is hier rustiger dan de meeste plekken op Bali, ook het publiek dat hier verblijft is kalmer. Vooral toeristen met jonge kinderen kiezen vaak voor Sanur. In Sanur vind je nauwelijks uitgaans- en party mogelijkheden zoals op Kuta. Maar hier vind je wel een eindeloos lang pad over de hele kustlijn waarop je de mooiste strandwandelingen van Bali kunt maken.

Tempels

In tegenstelling tot de rest van Indonesië waar vooral moslims wonen, zijn de Balinezen vooral hindoeïstisch. Op het eiland zijn zo’n twintigduizend grote en kleine hindoeïstische tempels te vinden. Het is dus ook niet zo vreemd dat Bali The Island of Thousand Temples wordt genoemd. Veel tempels zijn toegankelijk voor toeristen. De mooiste tempels zijn ook top bezienswaardigheden op Bali. Ze liggen vaak ook op de mooiste plaatsen met het mooiste uitzicht. Ook jij kunt deze tempels bezoeken, maar houd wel rekening met de drukte. En tijdens hindoeïstische vieringen kunnen ze gesloten zijn voor publiek.

typisch bezienswaardigheden op Bali, de tempels

Bergen en vulkanen

Liefhebbers van klimmen en hiken kunnen op Bali hun hart ophalen. Op het eiland zijn diverse bergen en vulkanen te vinden, die bovendien bijna allemaal te beklimmen zijn. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om Bali vanaf een grote hoogte te bekijken. Vooral voor jongere Indonesische toeristen zijn de vulkanen favoriete bezienswaardigheden op Bali. Sommige vulkanen, zoals de Gunung Agung en Gunung Batur zijn heel actief, maar dat wilt niet zeggen dat je ze niet mag beklimmen. Anderen vulkanen, zoals de Gunung Pohen, Gunung Catur en Gunung Batukaru zijn gedoofd of slapend. Gunung betekent berg in het Indonesisch.

Gunung Agung, die ook de hoogste berg op Bali is, is de favoriet. Aan de voet van de vulkaan ligt Pura Bekasih, een van de mooiste tempels en tevens de moedertempel van Bali. Tijdens religieuze ceremonies bij de tempel is Gunung Agung gesloten voor de klimmers. Om deze vulkaan te beklimmen moet je een lokale gids meenemen. Dit is niet alleen in verband met de veiligheid, maar ook omdat Gunung Agung voor de Balinezen een heilig vulkaan is. De gids zorgt ervoor dat niets op de vulkaan ontheiligd wordt. Maar buiten dat, ga voor je eigen veiligheid nooit op pad zonder gids. Welke berg je ook beklimt, laat je altijd door een gids begeleiden.

Meren

Er zijn 4 meren te vinden op Bali, Danau Batur, Danau Beratan, Danau Tamblingan en Danau Buyan. De meren liggen tussen de bergpieken, die soms 2000 meter hoog kunnen zijn. Danau is het Indonesisch woord voor meer. Het grootste meer van Bali is het kratermeer Danau Batur. Dit meer ligt naast de vulkaan Gunung Batur. De kleur van het water van Danau Batur is mooi blauw. Maar afhankelijk van de zwavelsamenstelling op de bodem van het meer kan het water groenachtig zijn en soms zelfs ook een beetje geel. Danau Batur is omringd door groene bergen. Het mooiste uitzicht op het meer kun je het beste bewonderen vanaf Kintamani, een plaatsje aan het zuidwesten van het meer. Vanaf Kintamani kan je ook een uitstapje met de boot maken naar het dorpje Trunyan, waar je een unieke begraafplaats kunt bezoeken.

Danau Beratan is vooral bekend van de iconische tempel die aan het meer ligt. Het meer ligt in het plaatsje Bedugul. Danau Beratan is eigenlijk een krater van een grote uitgedoofde vulkaan, de Gunung Catur. In en rond Bedugul vind je veel aanbod aan watersportactiviteiten. Danau Buyan en Danau Tamblingen zijn niet ontwikkeld voor toerisme. Deze meren zijn vooral belangrijk voor de irrigatie van de landbouwgrond. De meeste mensen komen er voor het mooie uitzicht, een fotomoment of een dagje vissen.

Rijstvelden

Bali staat bekend om zijn prachtige rijstvelden en je kunt ze bijna overal op het eiland vinden. Wereldberoemd zijn de rijstvelden in Tegallalang, een idyllisch dorp ten noorden van Ubud. De rijstvelden zijn gebouwd op heuvelachtige landschappen met hier en daar palmbomen. Het uitzicht op de terrassen is waanzinnig mooi, vooral als de rijst boompjes nog jong en groen zijn. Tegallalang is een van de bekendste bezienswaardigheden van Bali. Het is er bijna altijd vol met toeristen. Vind je die hordes mensen om je heen maar niks dan kun je beter naar Jatiluwih of Sidemen gaan. Veel mensen bestempelen de rijsvelden van Jatiluwih als de mooiste van Bali, desondanks is het er niet zo toeristisch als in Tegallalang. Hier kun je nog in alle rust door de velden lopen en alles op je gemak bekijken.

Bali kent een eeuwenoud uniek en goedwerkend irrigatiesysteem om rijstvelden van voldoende water te voorzien, dat ook wel bekend staat als subak. Bij dit systeem worden de rijstvelden met elkaar verbonden door een stelsel van kanalen, tunnels, waterkeringen, dorpen en tempels. De priesters spelen een centrale rol bij het beheren van het watersysteem.

Watervallen

Midden in het groene hart van Bali liggen ontelbaar veel mooie watervallen. De meeste watervallen kun je makkelijk met de auto bereiken. Ook zijn ze meestal makkelijk te combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt. Bij de meeste watervallen kun je ook zwemmen, een heerlijke verkoeling onder de hete Balinese zon.

Sommige watervallen zijn razend populair, terwijl anderen nog amper zijn ontdekt. Een van de populairste watervallen op Bali is de Gitgit waterval. Deze waterval ligt aan de doorgaande weg naar de stad Singaraja in het noorden van Bali. Om ernaartoe te komen maak je een mooie wandeling van anderhalve kilometer langs rijstvelden, steile trappen, en smalle padjes. Onder de waterval is een natuurvijver met glashelder water waar je in kunt zwemmen. Niet ver van Gitgit waterval vind je ook de minstens net zo mooi maar minder bekende Banyumala Twin waterval. Het water valt rustig langs de massieve stenen wand en tussen de groene tropische planten in een mooi natuurbad. Het bad is niet meer dan twee meter diep en je kunt er heerlijk zwemmen. Voor een bezoekje aan deze watervallen betaal je tussen 10.000 en 20.000 rupiahs.

Hete bronnen (hotsprings)

Hete bronnen zijn ook populaire bezienswaardigheden op Bali. De Balinezen geloven dat het warm water uit deze bronnen een helende werking heeft, zowel voor je lichaam als voor je geest. Er zijn diverse hete bronnen op Bali te vinden. Bij de bronnen zijn vaak een tempel gebouwd met een of meerdere baden. Sommige baden zijn toegankelijk voor publiek, andere zijn alleen bedoeld voor de reinigingsrituelen voor Balinezen die tempels bezoeken. In de publieke baden kunnen ook toeristen terechtkomen om te baden. Al moet je het niet altijd zo nauw nemen met de kwaliteit van het water.

Een van de meest populaire en oudste hete bronnen is de Banjar Hot Springs. Deze hotspring vind je in het noorden van Bali, niet zo ver van de Lovina Beach. Het complex ligt in een mooie, groene omgeving en heeft enkele baden waar je kunt ontspannen en zwemmen. Het warme water dat uit de waterspuwers stroomt geeft een masserend effect als je je hoofd eronder houdt. Hier vind je ook andere faciliteiten zoals een wellness en massagearea en een restaurant.

Ook heel bekend zijn de heilige baden van Tirta Empul in Tampaksiring, zo’n 40 kilometer van Denpasar. Van het hele eiland komen mensen hier om te baden. Ook toeristen mogen zich hier in een van de baden onderdompelen. Uniek is een uit massieve steen gehouwen bad met kraakhelder water waarin koikarpers zwemmen. Nog een ander mooi bad op Bali is de Batur Natural Hotspring in Kintamani. De naam zegt het al, deze hotspring ligt aan het mooie Baturmeer. Ook bekend als the only healing spa in Bali is dit complex een plek om je geest en lichaam te resetten terwijl je van het betoverend mooi uitzicht van het Baturmeer geniet.

hotsprings, een van de drukke bezienswaardigheden op Bal

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?