Over Indonesisch Koken

Even voorstellen

Als je doel is om de echte en originele Indonesische gerechten te willen leren koken, dan ben je bij Indonesisch Koken aan het juiste adres. Mijn naam is Repina, moeder, familiemens en de oprichter van Indonesisch Koken. Ik ben geboren en getogen in Indonesië. Sinds 1995 ben ik woonachtig in Nederland, in het mooie Weert. Ik heb twee studerende zonen, Brian en Glenn, die mij helpen bij het geven van kookworkshops.

Voordat ik naar Nederland kwam was ik docent aan een Christelijke scholengemeenschap in de stad Medan, de grootste stad van het eiland Sumatra. Kennis doorgeven vind ik ontzettend leuk en lesgeven voelt voor mij als de tweede natuur, waaruit ik veel voldoening haal. Kookworkshops geven zie ik dan ook als het oppakken van mijn oude beroep.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Naast het geven van de workshops volg ik daarom momenteel de HBO opleiding Toegepaste Psychologie. Ook ben ik bezig met het schrijven van mijn eerste Indonesische kookboek, dat ik hoop in het voorjaar of medio 2024 uit te mogen geven.

Onze missie

Met mijn workshops wil ik mensen Indonesisch eten leren koken op precies dezelfde manier als men in Indonesië dat doet, zodat de gerechten die ze bereiden precies smaken zoals ze ook in Indonesië smaken. Mijn misse is niet zo nodig om meer mensen kennis te laten maken met het Indonesisch eten, maar wel met de authentieke en traditionele Indonesische keuken. Ik merk dat de meeste Indonesische recepten waarvan men beweert dat ze authentiek zijn vaak niet zo authentiek blijken te zijn.

Bovendien wil ik met mijn workshops mensen laten zien dat Indonesisch koken niet ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn. Met de juiste begeleiding en recepten kan iedereen de meest originele Indonesische gerechten op tafel zetten.
Ben je benieuwd hoe Indonesisch eten bij de local in Indonesië smaken? Kom dus bij ons Indonesisch koken. Tot binnenkort misschien?

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?