Feestdagen in Indonesië: bezoek de hotspots liever niet op deze dagen

feestdagen in Indonesië

Vakantie vieren en reizen kan je op elk moment en het hele jaar door in Indonesië. Maar als je de populaire trekpleisters wil bezoeken is het wel zo verstandig om rekening te houden met bepaalde drukke periodes. In weekenden, schoolvakanties en rond de feestdagen is in Indonesië het meestal drukker dan normaal op bepaalde plaatsen.

Veel mensen gaan een dagje uit en bezoeken bekende toeristische attracties. Door de drukte zou het bezoeken van bijvoorbeeld de Borobudur, Pura Tanah Lot, de stranden en andere toeristische plekken minder plezierig kunnen zijn.

Hoog of laagseizoen?

De meeste buitenlandse toeristen komen naar Indonesië tijdens de vakantie periodes in de zomer en rond de Kerst. Daar kun je dus spreken over het hoogseizoen. Indonesië zelf kent geen laag of hoogseizoen. Door het tropische klimaat is daar altijd mooi weer. De zon schijnt er 365 dagen per jaar en het is altijd lekker warm. In principe kun je er dus gewoon het hele jaar door lekker op vakantie gaan.

Qua vrije dagen hebben de kinderen in Indonesië minder geluk dan de kinderen in Nederland. Buiten de feestdagen om hebben de scholieren maar weinig vakantiedagen. De grote vakantie begint de laatste week van juni en duurt tot het begin van de tweede week van juli. Meestal dus nog geen drie weken. En officieel is er ook geen Kerstvakantie.

Hoewel ze schoolvakantie hebben, gaan de meeste kinderen niet op vakantie. Hun ouders moeten gewoon werken en werkende mensen bouwen geen vakantiedagen op zoals in Nederland. Ook krijgen ze geen vakantietoeslag. Er is dus geen run op vakanties, tickets of hotels in deze periode.

Bovendien kunnen de meeste mensen zich geen vakantie of uitje veroorloven. Mensen die dat wel kunnen vieren meestal een korte vakantie of gaan een weekendje weg. Ook trekken oudere kinderen of studenten er steeds vaker er op uit, meestal in groepjes. Het lijkt weinig. Maar als je bedenkt hoeveel mensen in Indonesië wonen, dan kan dat kleine deel in de praktijk toch voor aardig wat drukte zorgen. Daarbij kunnen de hotelkamers volgeboekt zijn of de prijzen stijgen.

De Onafhankelijkheidsdag, een feestdag voor iedereen

Wat veel mensen wel doen tijdens de feestdagen in Indonesië is dus er een dagje op uitgaan. Vooral met de Onafhankelijkheidsdag is het overal druk. Op deze dag hebben mensen geen familieverplichtingen. Van oudsher vieren mensen deze dag door een uitje te maken naar de stad, parken, dierentuinen, stranden en andere toeristische attracties.

De toegangsprijzen voor de meeste attracties zijn voor Indonesiërs veel lager dan voor buitenlandse toeristen. Daardoor kunnen mensen, ook met een smalle beurs, toch een uitje maken naar bekende attracties. Maar dat betekent wel druk, druk, druk overal en onderweg.

De onafhankelijksdag is een van de feestdagen in Indonesië

Mudik hoort erbij tijdens de religieuze feestdagen in Indonesië

Wil je meer van Indonesië zien en reizen maken in het land? Vermijd ook de periode rond het Suikerfeest en het Nieuwjaar. In deze periode is het overal heel druk onderweg in Indonesië.

Waar in het Westen mensen de kerst met hun families vieren, is dat in Indonesië het Suikerfeest voor de moslims en het Nieuwjaar voor de christenen. In de laatste tien dagen van de ramadan begint voor de moslims de traditie ‘mudik’. het terugkeren naar de ouders, het gezin of de familie. Veel mensen reizen per auto, bus, boot of vliegtuig. De drukte duurt meestal tot de vijfde dag na het Suikerfeest. In deze periode kan je dus beter niet reizen in Indonesië. Want alles zit vol en de tickets zijn duur.

De kerst vieren mensen meestal gewoon in de plaats waar ze wonen. Maar nieuwjaar wil iedereen wel graag vieren met hun families. Veel christenen reizen dan terug naar de plaats waar hun ouders, gezin of familie wonen. Bovendien zullen veel mensen reizen om de jaarwisseling op een vakantiebestemming te vieren. Daarom zijn de dagen na de kerst en na de jaarwisseling ook geen beste periode om te reizen in Indonesië.

Natuurlijk gaan niet alleen de christenen en de moslims tijdens de feestdagen naar hun familie. Ook tijdens de hindoeïstische en boeddhistische religieuze feestdagen gebeuren het. Maar omdat de hindoes en de boeddhisten maar een kleine minderheid van de bevolking vormen, heeft dat minder invloed op het reizen tijdens de feestdagen van hun religies in Indonesië.

filet tijdens de feestdagen in Indonesië

De officiële feestdagen 2022 in Indonesië

NaamDatum
Tahun Baru (Nieuwjaarsdag)1 januari
Imlek (Chinese Nieuwjaar)1 februari
Isra Mikraj (De Nachtreis van Mohammed)28 februari
Nyepi (Balinese Nieuwjaar)3 maart
Paskah (Goede Vrijdag, Pasen)15 april
(Hari Buruh) Dag van de Arbeid1 mei
Hari Raya Idul Fitri (Suikerfeest)2-3 mei
Hari Raya Waisak (Boeddha Dag)16 mei
Kenaikan Isa al Masih (Hemelvaartsdag)26 mei
Hari Lahir Pancasila (Pancasila Dag)1 juni
Hari Raya Idul Adha (Offerfeest)9 juli
Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)30 juli
Onafhankelijkheidsdag17 augustus
Maulid (geboortedag van Mohammed)8 oktober
Hari Raya Natal (Kerstmis)25 december

Handige websites voor je reis naar indonesië

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT


Dit artikel bevat affiliatielinks. Voor informatie klik hier.

Scroll naar boven
Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?